blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mastro
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
mastro



Back to the core, alebo ako som kúpil WiiU
pridal mastro 5.2. 2014 o 10:47



Každý človek počas svojho života prechádza rôznymi krízami. Môže to byť kríza finančná, morálna, alebo kríza v láske. Nám, ktorím videohry znamenajú aspoň niečo, vieme, že môže existovať ešte kríza herná.


Ako táka kríza vyzerá? Netreba si ju mýliť s obdobím, kedy nič poriadne nevychádza. Jednoducho Vás aktuálne hry nebavia. Recenzie sú v poriadku, grafika tiež, hra má neúrekom možností a predsa. Cítite, že Vám niečo chýba, akurát to neviete presne pomenovať. Raz za čas sa objaví svetielko nádeje, niečo veľmi zaujímavé (Walking Dead od Telltale, Uncharted, Batman Arkham City), ale cítite, že v tom Dánsku niečo veľmi smrdí. Jednoducho Vás už nový Call of Honor baví oveľa menej ako pár rokov dozad


Moja prvá kríza prišla asi 7 rokov dozadu, ešte "v podobe" PC hráča. Nie s hrami bol problém, skôr ma prestalo baviť neustále riešenie PC konfigurácie, ťahanie patchov a iné zdržovania priemerného pracujúceho jedinca. Vyriešilo sa to kúpou Xbox-u a ja som bol spokojný ako nikdy predtým. Myslel som si, že mojou potrebou je pohodlie.

Moja relatívna spokojnosť pár rokov vydržala a objavila sa znova asi 2 roky dozadu. Hry som dohral už len do polovičky, ak som ich vôbec dal do mechaniky. Začínal som byť zúfalí a už som uvažoval, že svoj hráčsky "kabát" zavesím do skrine a úplne zabudnem, že som voľakedy hraním zabíjal čas.


Zmena nastala na najväčšej hernej výstave na Slovensku, menovite NextGen Expo v roku 2012. Len nedávno pred výstavou bola uvedená nová konzola od Nintenda, WiiU. Po tridsiatke človek má pocit, že z toho Maria už dávno vyrástol. Ako veľmi som sa mýlil. Najviac času som trávil pri Rayman Legends (v tom čase len demo exkluzívne na WiiU) a hlavne New Super Mario U. Zaujímavý gamepad (či tablet), úplne iné ovládanie, no najviac ma dostala tá jednoduchá hrateľnosť a hlavne netradičný offline multiplayer. Mal som pocit, že toto chcem mať hneď v tej chvíli. Rozpačité recenzie konzoly a to, že som sa bál niečoho nového ma prinútili zostať na zemi a neulietať niekam do vesmíru zachrániť princeznú Peach. Kúpu konzoly som odložil na neurčito.


Ale zostalo to v mojej v hlave. Po predajni som sa nervózne prechádzal a pokúšal som nepočúvať toho prekliateho fúzatého inštalatéra, ktorý mi neustále z úzadia našepkával a vábil ako lovec kačku.
Moja vôla ma nechala napospas osudu na poslednom NextGen Expo. Nový Super Mario 3D World, Mario Kart 8 a hlavne Pikmin 3 ma úplne zlomili. Všetci nalepení okolo PS4 a Xbox One a ja nič. Grafika nových konzol ma nechala úplne bez emócií, ja som mal potrebu zabiť jednu megalienku v Pikmin 3 so svojimi červenými "mravčekmi". Na vianoce ešte prišla celkom zaujímavá cena na niektoré balenia a ja som zamával bielou vlajkou a pod stromček zobral svoju novú hernú budúcnosť. A musím sa priznať, že som sa aj tešil, že tento rok nedostanem len PSP (papuče, slipy, ponožky). Ba čo, bol som úplne presvedčený, že som sekal dobrotu.


Teraz už mesiac moja herná duša tancuje lambadu od radosti. Vrátil som sa 20 rokov do minulosti, kedy som hral na fake Nintendo a Atari konzolách z vietnamského trhu. Jednoduchá hrateľnosť z minulosti, vysoká obtiažnosť, inovatívny multiplayer, premyslené vylepšenia v hrách, ktoré majú už snáď svoje sté pokračovanie. Znova som sa stal hráčom.


Možno si teraz myslíte, že Vás chcem presvedčiť či kúpiť, alebo nekúpiť nejakú konzolu. Ok, gotcha, máte ma, veď som sa stal Nintendo fanúšikom. :) Na druhej strane chcel som skôr poukázať na to, že ak Vás už dlho niečo nebaví, nemusíte na to úplne zanevrieť. Možno len potrebujete trochu iný herný vietor do Vašich plachiet. Hraniu zdar.



Prístupov 5054
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Back to the core, alebo ako som kúpil Wi...
[ 5.2.2014] (príspevkov 6)
Cestná cyklistika, 1. časť
[ 26.3.2013] (príspevkov 11)
Harry Potter Road Trip
[ 14.7.2009] (príspevkov 4)
Cesta domov... troška inak
[ 18.6.2009] (príspevkov 3)
Lil´ Me - detstvo
[ 16.5.2009] (príspevkov 7)
Black Adder - Čierna Zmija
[ 26.4.2009] (príspevkov 6)
Muse
[ 1.4.2009] (príspevkov 5)
Viedeň - Výstava luxusných áut
[ 3.2.2009] (príspevkov 4)
Asus EEE 1000H
[ 1.12.2008] (príspevkov 2)
Na vojne
[ 22.2.2008] (príspevkov 10)